Make your own free website on Tripod.com

Weert


Recreatie

Algemene informatie


De zinnen verzetten en ontspannen en dat het liefst op je eigen manier beleven. In Weert zijn talloze verenigingen en goede voorzieningen op cultureel, recreatief en sportief gebied die een bont scala aan mogelijkheden bieden. Cultuur beleven, lekker recreëren, top- of recreatiesport bedrijven. Passief of liever actief, je kunt er in Weert niet omheen.


De prachtige omgeving werpt steelse blikken naar iedere natuurliefhebber. En wie eenmaal het Weerter carnaval beleeft, is voor altijd verloren.

Het subtropische zwemparadijs De IJzeren Man en het museum voor Religieuze Kunst Jacob van Horne, het Munttheater en het kleinere Waagtheater, de gloednieuwe passantenhaven en de gezelligste kermis van Nederland. Uitersten en vele, vele mogelijkheden daartussen. Weert is altijd 'n belevenis!


Winkels

Winkels en een gezellige binnenstad

Met ruim driehonderdvijftig winkels aan gezellige straten, wandelpromenades en overdekte passages, komt het kooplustige publiek in Weert ruimschoots aan zijn trekken. 

Veel speciaalzaken maar ook vestigingen van landelijke ketens bieden de juiste mêlee aan de hedendaagse consument.

Sfeervolle cafés en prima restaurants nodigen uit aangenaam te verpozen of even uit te puffen op een zonnig terras.
Momenteel krijgt de binnenstad van Weert een nieuw ´gezicht´. Zo is het overdekte winkelcentrum De Munt volledig opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd. 

Aan de Nieuwe Markt, dat helemaal opnieuw wordt ingericht en auto-vrij is gemaakt, is enkele jaren geleden het hoogwaardige Ursulinencomplex gerealiseerd. Ook is inmiddels gestart met een opknapbeurt van de straten in de binnenstad.
Eigentijds en architectonisch verantwoord zijn oud en nieuw in het stadsbeeld goed afgewogen.